Obrnice pozemky pro výstavbu rodinných domů neprodají, zastupitelé vyhověli petici občanů
Obecní úřad Obrnice. Ilustrační foto
Most

Obrnice - Obrničtí zastupitelé rozhodli na svém srpnovém jednání o tom, že pozemky pro výstavbu rodinných domů v Českých Zlatníkách obec neprodá. Přehodnotili tak své původní stanovisko z února, kdy s prodejem pozemků společnosti Herkul souhlasili.

Firma se zavázala vybudovat na pozemcích o rozloze 1,5 hektaru na své náklady inženýrské sítě, pozemní komunikace a veřejné osvětlení a poté rodinné domy, které bude nabízet k odkoupení. „V červnu jsem obdržel petici podepsanou 200 občany Českých Zlatníků, kteří s prodejem pozemků a následnou výstavbou rodinných domů nesouhlasí. S obsahem petice se seznámili všichni zastupitelé. Opakované hlasování o prodeji pozemků ukázalo, že svým občanům naslouchají,“ vysvětlil starosta Obrnic Stanislav Zaspal.

Petenti se podle něj obávají hluku stavebních strojů a vozidel při výstavbě domů. „Vyjádřili také obavy, že by se do domů mohli nastěhovat takzvaní nepřizpůsobiví obyvatelé. Na pozemcích chtějí zachovat zeleň nebo v lokalitě vybudovat park,“ upřesnil starosta.

Obrnice přitom hledaly zájemce o pozemky několik let marně. Záměr stavební firmy Herkul je navíc v souladu s rozvojem obce, která chtěla do rodinných domů přilákat nové obyvatele, zejména mladé rodiny. Vlastní totiž jen byty v panelových domech v obrnickém sídlišti Nová výstavba, což snahu omladit obec výrazně omezuje.

Zasíťování pozemků by vyšlo podle odhadu na 6,48 milionu korun bez DPH, obec je chtěla prodat za podmíněně sníženou cenu 1 000 korun. „Pro obec by byla příprava území nákladná. Při stanovení ceny jsme brali v potaz i skutečnost, že bychom neměli s výstavbou rodinných domů žádné výdaje a také riziko nabídky a poptávky při jejich prodeji by na sebe bral investor,“ dodal Stanislav Zaspal.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru