Mostecká specialita: Školní dohledová služba bude dohlížet na bezpečnost dětí i v dalším školním roce
Školení školní dohledové služby. Foto: MP Most
Most

Most - Dotace na 12 pracovních míst pro školní dohledovou službu – asistenty prevence kriminality se podařilo městské policii získat i na další školní rok 2019/2020. Týden před začátkem školního roku tak dopravní policisté Policie ČR proškolili 12 pracovníků školní dohledové služby – asistentů prevence kriminality a 18 asistentů prevence kriminality městské policie. Po proškolení obdrželi tito zaměstnanci městské policie osvědčení, díky kterému jsou oprávněni zastavovat vozidla na přechodech.

„Školní dohledová služba je mostecká specialita. V jiných městech dohlížejí v prvních dnech školního roku na přechodech strážníci a policisté, ale jejich počet je samozřejmě omezený. My máme v současné době 30 pracovníků, kteří jsou statutárním městem Most pověřenými osobami k zastavování vozidel podle Zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích. Na přechodech dohlížejí na bezpečnost dětí po celý školní rok,“ uvedl Jaroslav Hrvol, ředitel městské policie Most.

Zajištění bezpečného přechodu dětí a školní mládeže přes komunikaci v blízkosti škol není jediná činnost školní dohledové služby a asistentů prevence kriminality u škol.

„Naši pracovníci také dohlížejí na bezpečnost dětí u škol, dětských hřišť a sportovišť z hlediska výskytu problémových osob nebo nevhodného chování. V loňském roce například pomohli odhalit a oznámit vedení školy a příslušným odborům magistrátu několik případů šikany a záškoláctví, dokážou dětem poradit nebo pomoci,“ doplnil Jaroslav Hrvol.

Pracovníky školní dohledové služby městské policie potkají děti na přechodech hned 2. září a jejich činnost bude ukončena s posledním školním dnem v červnu 2020.

12 pracovních míst pro školní dohledovou službu – asistenty prevence kriminality je vytvořeno v rámci „veřejně prospěšných prací a poskytnutí příspěvku na jejich vytvoření“ Úřadem práce České republiky ze státního rozpočtu České republiky. (lou)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru