FOTO DNE: Takto jezero Most neznáte! Podívejte, jak kolem rostou silnice a kruhové objezdy
Jezero Most a jeho okolí, září 2019. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Do otevření jezera Most zbývá v tuto chvíli necelý rok, pokud se podaří vše podle nynějších předpokladů. Jezero a jeho okolí s čilou stavební činností jsme vyfotili první zářijový týden.

K focení jsme využili příležitosti proletět se nad Mostem ve vrtulníku. Snímek zachycuje napuštěné jezero i silnice, které se v jeho okolí budují. Dobře viditelné jsou nové kruhové objezdy na příjezdových komunikacích, vznikající parkoviště i pláže pod nimi.

Pokud chcete jezero vidět zblízka na vlastní oči, budete mít mimořádnou příležitost už tuto sobotu. Jinak je prostor pro veřejnost uzavřený, stále jde o stavbu.

V sobotu 14. září se koná Den otevřených dveří na jezeře Most, který proběhne v rámci Mostecké slavnosti, v době mezi 11 a 18 hodinou. K jezeru vás dopraví zdarma vláček a po jezeře budou zájemce vozit lodičky. Odborníci vám také rádi zodpoví veškeré dotazy týkající se jezera Most na informačním stánku Palivového kombinátu Ústí nad Labem u jezera.

1209jezeromost2

Detail stavebních prací u jezera Most. A jen pro jistotu: obrazec na vodní hladině je odrazem ve skle vrtulníku. Foto: Oldřich Hájek

Jezero Most je rekultivovaná plocha někdejšího uhelného lomu, kvůli kterému zaniklo staré město Most. Napouštět se začalo v roce 2008, skončilo se v roce 2014. Zatopená plocha činí 309,4 hektaru, je tak větší než Máchovo jezero. Obsahuje přes 70 milionů metrů krychlových vody, břeh měří přes 9,3 kilometru. V nejhlubším místě je 75 metrů vody.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru