Na silnicích Mostecka se loni stalo méně nehod, ale zemřeli při nich tři lidé
Tragická únorová nehoda u Havraně. Foto: archiv
Most

Most - Na silnicích mosteckého okresu došlo v loňském roce k 1 237 dopravních nehodám. Je to o 54 méně než v roce 2018. Celkem tři osoby při nich zemřely, zatímco předloni policie nezaznamenala žádné tragické následky.

U tří těžkých zranění nedošlo ani k nárůstu ani poklesu. S lehkým zraněním vyvázlo 161 lidí. Policisté na místě odhadli hmotné škody na 48 milionů korun. U 28 účastníků muži v uniformách zjistili požití alkoholu. Z tohoto počtu 15 osob mělo v krvi více jak 1,5 promile.

V obci řidiči havarovali v 835 případech, mimo obec došlo k 402 haváriím. Nejčastější příčinou dopravních střetů byl tradičně nesprávný způsob jízdy (703), kdy se řidič plně nevěnoval řízení, nepřiměřená rychlost jízdy (143) a nedání přednosti v jízdě (140).

Nejvíce řidiči bourali ve čtvrtek, kdy došlo k 203 dopravním kolizím, klid byl relativně v neděli, kdy se stalo 135 nehod. Policisté vyjížděli často mezi 14. a 16. hodinou, nejméně bouraček bylo v noci mezi 02. a 04. hodinou.

"Opět se potvrdilo, že praxe řízení je důležitá. Dle délky praxe v řízení havarovali více viníci, kteří měli jen pětiletou zkušenost za volantem – 110 motoristů," uvedla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková..

Dva chodci v červnu a v červenci při nehodách zemřeli, smrtelné zranění utrpěl řidič, který havaroval v únoru.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru