Policisté radili chodcům. Buďte v provozu dobře vidět, apelovali na ně
Preventivní akce policistů. Foto: Policie ČR
Most

Most - Policisté dopravního inspektorátu a oddělení tisku a prevence koncem týdne opět apelovali na chodce, aby byli dobře vidět na silnicích. Dle zákona o provozu na pozemních komunikacích pohybuje-li se chodec mimo obec za snížené viditelnosti po krajnici nebo po okraji vozovky v místě, které není osvětleno veřejným osvětlením, je povinen mít na sobě prvky z retroreflexního materiálu.

Podle policistů je bezpečnost chodců důležitá i ve městě, zejména za snížené viditelnosti. To platí při hustém dešti, sněžení, mlze, ale i za soumraku. Proto je důležité používat reflexní prvky. Ty upozorní řidiče na to, že se na silnici pohybuje chodec a má šanci včas zastavit nebo se chodci bezpečně vyhnout. Reflexní materiály odráží světlo a jsou viditelné na více jak 200 metrů. Je vhodné je umístit na hýbající se části těla – kotníky, zápěstí. Naproti tomu fluorescenční materiály slouží pro lepší viditelnost ve dne a při snížené viditelnosti v noci svoji funkci ztrácí.

To vše mohli chodci slyšet od dopravních policistů, kteří těmto účastníkům silničního provozu předávali kromě rad a důležitých informací i různé reflexní prvky. (ls)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru