Dva Mostečané mají na krku závažný zločin. Na Skupovce spáchali loupež
Ilustrační foto
Most

Most - Dva muži z Mostu ve věku 27 a 24 let čelí obvinění ze zvlášť závažného zločinu loupeže a mladší navíc i z přečinu výtržnictví. Ti měli v Mostě po dohodě okrást muže z Mostu, se kterým se potkali v ulici Josefa Skupy, a kterého starší z dvojice obviněných znal. Dvojice měla poškozeného za použití násilí okrást.

"K loupeži došlo v odpoledních hodinách. Starší z obviněných navedl mladšího, aby Mostečana napadl a odcizil mu telefon. Přistoupili k poškozenému, a mladší ho měl udeřit pěstí do obličeje a srazil jej na zem. Následně mu prohledal kapsy, ze kterých měl odcizit peněženku s doklady a finanční hotovostí a mobilní telefon. Druhý zatím hlídal na místě činu," uvádí k případu mluvčí mosteckých policistů Ludmila Světláková.

Po odcizení věcí se oba dali na útěk, poškozený se snažil mladšího zadržet a strhl ho na zem. Druhý mu pomohl na nohy a poškozeného odstrčil. Poté oba utíkali směrem ulicí A. Dvořáka k ulici Budovatelů.

"Poškozený při napadení utrpěl drobná poranění, lékařské ošetření nevyhledal. Odcizením věcí mu byla způsobena hmotná škoda ve výši 3 000 korun. Napadený požádal náhodnou osobu o přivolání policie," dodává Ludmila Světláková.

Policisté hlídkové služby následně začali pátrat po podezřelých osobách v okolí a měli k dispozici popis. Oba podezřelé zakrátko vypátrali, každý byl na jiném místě, a zadrželi je. Mobilní telefon stihl 24letý obviněný prodat jinému, policisté telefon u této osoby zajistili. Peněženka zajištěna nebyla.

Oba muži jsou stíháni na svobodě a hrozí jim až desetiletý trest odnětí svobody.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru