Most otevře postupně během května školky
ilustrační foto, Zdroj: MŠ A. Sochora
Most

Most - Právě v těchto dnech město Most řeší, kdy se otevřou v souvislosti s koronavirovou epidemií mateřské školy. To není zatím úplně zřejmé.

Město Most jako jejich zřizovatel analyzuje vládní rozhodnutí o otevírání škol, na které lze navázat i otevíráním školek, které město uzavřelo 16. března 2020. V současné chvíli Most řeší jaká bude kapacita dětí v mateřinkách a zájem ze strany rodičů, zajištění ochranných pomůcek a čeká se i na metodické pokyny Ministerstva zdravotnictví ČR.

„Je důležité, abychom nenechávali školky uzavřené déle, než je nutné. Školky proto otevřeme hned jakmile budou připravené. Doporučení vlády ČR jsou zatím neurčitá a je třeba všechno si nejprve prostudovat a až poté naplánovat termíny a opatření. Nejbližší možný termín je začátek května. Pokud se otevře, ve třídách bude 15 dětí. Podle zájmu rodičů a počtu otevřených tříd bychom nastavili hygienická opatření,“ vysvětlila náměstkyně primátora Markéta Stará a zdůraznila, že návrat k normálu bude jen postupný.

V současné době je v Mostě otevřena pouze jedna mateřská škola v ulici Antonína Sochora, která slouží pro děti záchranářů. Výčet profesí rodičů, jejichž děti školka přijímá je dán nařízením vlády. Tento seznam je také průběžně aktualizován a od včerejška tam mohou kromě policistů, zdravotníků z nemocnic či praktických lékařů dávat děti i zaměstnanci Úřadu práce ČR a České správy sociálního zabezpečení a okresních správ sociálního zabezpečení. „Do školky nám chodí v průměru sedm dětí denně. Samotný provoz školky se podobá tomu běžnému provozu, jen děti nevycházejí do města, program mají ve třídách a využívají školní zahradu,“ doplnila náměstkyně.

Situaci i nadále sledujeme a o případných krocích vás budeme včas informovat.


REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru