Na romantickou jízdu vláčkem na Moldavu ještě na dlouho zapomeňte
Foto: Ilona Kaulfuss
Most

Moldava – Vláčkem na Moldavu se ještě nějakou dobu nesvezeme. Od soboty 18. dubna začala na železniční trati Most – Moldava, v úseku Osek – Louka u Litvínova, plánovaná výluka. Podle informací provozovatele dráhy, kterým je Správa železnic, bude trvat nepřetržitě až do 15. května. Důvodem jsou pokračující stavební práce na revitalizaci trati v uvedeném úseku.

Podle inženýrky železniční dopravy provozovatele, Bohumily Jarešové, budou vlaky číslo 1980, 1981, 1982 a 1983 nahrazené autobusovou dopravou. A sice v úseku Oldřichov u Duchcova - Moldava v Krušných horách a zpět. Náhradní autobusová doprava za tyto vlaky ale nebude obsluhovat zastávku Lom u Mostu ani zastávku Louka u Litvínova.

Oproti tomu budou autobusy stavět na zastávce Střelná v Krušných horách nebo v Dubí. Všechny spoje náhradní autobusové dopravy pojedou podle Výlukového jízdního řádu, který cestující najdou na stránkách provozovatele.

„U všech vlaků v úseku s náhradní autobusovou dopravou nebude provozovatel garantovat služby, uvedené v jízdním řádu. To znamená není možné garantovat přepravu cestujících na vozíku, přepravu spoluzavazadel ani jejich úschovu během přepravy. Převážení kočárků bude možné jen do vyčerpání kapacity autobusu,“ dodává k situaci na Moldavské dráze Bohumila Jarešová.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru