Začíná se chystat čtyřkilometrový obchvat Havraně! Silnice okolo obce má stát 700 milionů
Obec Havraň. Obchvat by měl vést polem v popředí okolo havraňských rybníků. Foto: e-deniky.cz
Most

Havraň - Obchvat Havraně na hlavním silničním tahu z Mostu k zónám Joseph a Triangle a dále do Žatce a na Plzeň možná není zcela nereálnou záležitostí. Po letech, kdy po něm volá místní samospráva, nyní Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) oznámilo, že vypíše výběrové řízení na zhotovení projektové dokumentace.

Ani během aktuální složité situace z důvodu pandemie covid-19 se nezastavila intenzivní příprava nových investičních dálničních a silničních staveb. Díky tomu vypíše ŘSD ještě během letošního roku více než 90 soutěží na zpracovatele projektové dokumentace o celkové předpokládané hodnotě 1,2 mld. Kč na stavby s předpokládanými stavebními náklady téměř 100 mld. Kč.

Samotné projektování staveb běží i nadále bez výraznějšího omezení. Ke zdržením v přípravě staveb dochází v dílčích případech v podobě pomalejšího vydávání správních rozhodnutí některými orgány státní správy, jejichž činnost je omezena z důvodu probíhající karantény. V rámci majetkoprávní přípravy je v současné situaci složitější také jednání s majiteli jednotlivých pozemků. Zároveň probíhají výběrová řízení na zhotovitele staveb a připravují se nová k zahájení.

I přes tyto komplikace plánuje ŘSD během letošního roku vypsat více než 90 soutěží na zpracovatele příslušného stupně projektové dokumentace o celkové hodnotě 1,2 miliardy Kč na stavby s předpokládanými stavebními náklady téměř 100 miliard korun. Ve všech případech se jedná o nové stavby, v součtu tedy nejsou započítány žádné opravy ani rekonstrukce.

Obchvat Havraně by měl být podle současných plánů dlouhý čtyři a půl kilometru a přijde odhadem na 700 milionů korun. Začal by pravděpodobně u bylanské křižovatky, vedl by vpravo vedle obce ve směru na Žatec a připojil by se opět v kopci nad průmyslovou zónou Joseph. Projektová dokumentace bude stát odhadem přes pět a půl milionu korun. Samotný termín stavby znám není.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru