Pandemie přeložky nezastaví. Probíhá jedna z největších staveb na Mostecku
Přeložka inženýrských sítí v Hořanském koridoru. Foto: Sev.en
Most

Most - Jedna z největších investičních akcí Vršanské uhelné ze skupiny Sev.en Energy, přeložky inženýrských sítí v Hořanském koridoru, pokračuje podle plánu navzdory omezením způsobeným pandemií koronaviru. Unikátní přeložka všech sítí, potrubí a produktovodů v oblasti Slatinické výsypky je už za svou polovinou.

Více než polovina produktovodů v Hořanském koridoru už leží v nových trasách. Těsně po Velikonocích se přepojovalo potrubí zásobující ropou litvínovskou chemičku, ještě v dubnu bylo dokončeno přepojení plynovodu, další práce jsou naplánovány na květen. Poslední z přeložek by měla být realizována na začátku září. Práce nezpomalila ani opatření související s nouzovým stavem v České republice. „Museli jsme udělat některá opatření, především preventivního charakteru. Například pracovní tým byl rozdělen a jedna polovina byla vždy doma a druhá pracovala. Všechna řízení spojená s jednou z největších staveb na Mostecku běží bez problémů,“ uvedla mluvčí skupiny Sev.en Energy Gabriela Sáričková Benešová. Postup prací je průběžně koordinován s majiteli jednotlivých produktovodů. „V současné době například úzce komunikujeme s Unipetrolem, na jehož zarážku je navázána velká část prací na přeložkách produktovodů,“ doplnila Gabriela Sáričková Benešová.

Projekt výstavby inženýrských sítí Hořanského koridoru za miliardy korun umožní pokračování těžby lomu Vršany v následujících desetiletích. Zhruba desítka potrubí vedoucích pod zemí se musí přemístit o několik stovek metrů dál, aby nepřekážela postupu povrchové těžby. V nejvzdálenějším místě se posune o více než kilometr. S přípravou území pro přeložky se začalo v roce 2015, projekt je naplánován do roku 2021. Většina potrubí by v nových trasách měla být už letos na podzim.

V příštím roce se v Hořanském koridoru počítá hlavně se zemními úpravami, vzniknou obslužné cesty a celé území čeká rekultivace.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru