Most bude mít nové neobvyklé hřiště! Na Šibeníku začíná stavba parkouru
Místo pro stavbu workoutového hřiště. Foto: město Most
Most

Most - V Mostě začínají práce na stavbě nového parkourového hřiště na Šibeníku nedaleko workoutového hřiště. Hotovo by mělo být v polovině června.

Hřiště bude simulovat běžné překážky především městského prostředí – zábradlí, zdi a zídky, a umožní tak nácvik jejich překonávání a pohybu na nich. Z bezpečnostních důvodů bude hřiště vybaveno tlumicí odraznou a dopadovou plochou, která musí umožnit nejen odraz při překonávání překážek, ale současně zabrání zranění při případném pádu.

Parkour je novodobý sport, mezi mladými velmi populární. Jedná se o něco jako městskou akrobacii, kdy cvičenec provádí salta přes zábradlí a překonává překážky ve snaze dostat se z jednoho bodu do druhého. Parkour je prý velmi prospěšný pro lidské tělo, protože se při něm procvičují prakticky všechny svaly v těle.

Speciální parkourové hřiště mají například v Klášterci nad Ohří. Otevřeli jej před dvěma lety. Podívejte se na video.

https://www.youtube.com/watch?v=zs_gEHIKkbg

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru