Koronavirus na Mostecku detailně: Nakažení neleží v nemocnicích, pět lidí zemřelo. Chemička je zdravá
Mobilní odběrový tým armády v akci. Ilustrační foto. Zdroj: Armáda ČR
Most

Mostecko – Jaká je aktuálně situace ohledně nového koronaviru na Mostecku? Informovalo o tom město Litvínov po zasedání krizového štábu. Toho se zúčastnil i zástupce Unipetrolu, který sdělil novinky v zarážce, tedy plánovaném odstavení provozu a prováděných opravách za pomoci i zahraničních dělníků.

Vedoucí protiepidemického oddělení Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje epidemiolog Josef Kočí informoval, že v okrese Most bylo dosud pozitivně testováno 39 případů. Z nich se však již 22 uzdravilo a z těch, kteří jsou ještě nemocní, není nikdo hospitalizován.

V okrese zemřelo pět lidí, u většiny ale nebyl covid-19 přímou příčinou. „I v Ústeckém kraji byla již zavedena chytrá karanténa. Testování v současných dnech probíhá v pavilónu F mostecké nemocnice denně od 8 do 12 hodin, a to včetně samoplátců, což se týká hlavně pendlerů. Je nutné se předem objednat na čísle 603 392 209,“ zdůraznil Josef Kočí. Doporučil městu Litvínov, ať strážníci nadále kontrolují dodržování hygienických opatření včetně nošení roušek na veřejnosti.

Člen představenstva skupiny Unipetrol Tomáš Herink informoval o aktuálním počtu pracovníků z ciziny v Unipetrolu, o jejich testování s tím, že doposud neměl nikdo pozitivní výsledek. „S ohledem na uvolňování nouzovému režimu jsme přistoupili k některým nejnutnějším investičním akcím. Přijedou kvůli nim další zahraniční pracovníci, pro které platí stejná pravidla, jako platila při příjezdu pracovníků kvůli zarážce,“ uvedl Tomáš Herink.

Nadále společnost na svém webu sdílí aktuální informace ohledně zarážky.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru