Mostečtí kriminalisté zadrželi dealera ze sídliště. Na poslední chvíli se zkusil zbavit podezřelého sáčku
Ilustrační foto
Most

Most - Mostečtí kriminalisté z Toxi týmu prověřovali podezření na distribuci pervitinu na sídlišti Pod Šibeníkem v Mostě od loňského roku a nyní vyšetřovatel zahájil trestní stíhání 34letého muže a obvinil ho z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Podle policistů služby kriminální policie a vyšetřování měl 34letý muž z Litvínova loni i letos obstarat a následně prodat nejméně v 88 případech přesně nezjištěné množství metamfetaminu. "Drogu měl prodávat od loňského roku do současnosti. Pervitinem zásoboval uživatele, kteří si pro něj docházeli do domu na mosteckém sídlišti Pod Šibeníkem nebo na předem domluvená místa města Mostu. Kde si dealer drogu opatřoval, je předmětem dalšího šetření," uvedla tisková mluvčí Policie ČR Ludmila Světláková.

Kriminalisté podezřelého zadrželi v polovině minulého týdne na parkovišti nedaleko ulice Josefa Suka. "Muž se pokusil zahodit plastový sáček s krystalickou látkou. Prohlídkou u něj byl nalezen další sáček s neznámou látkou a také několik tisíc korun. Plastové sáčky s neznámou látkou byly zajištěny, policie zajistila i finanční hotovost. Sáčky s látkou byly odeslány k provedení odborné expertizy na odbor kriminalistické techniky," dodala mluvčí.

Týž den policisté v domě na výše zmíněném sídlišti provedli domovní prohlídku. Za dealerství drog obviněnému hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Muž je zároveň stíhaný i pro majetkový delikt, který je nadále v šetření služby kriminální policie a vyšetřování.

S ohledem na to, že obviněný muž byl již za stejný delikt loni stíhán a mohl by v trestné činnosti pokračovat, podala policie státnímu zástupci podnět k návrhu na vazební stíhání, ten podnět akceptoval a soudu předložil návrh na vazbu. Soud v Mostě v pátek vazbu na obviněného uvalil.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru