Zneužívá postavení nebo je to jen člověk? Video ostře rozděluje Mostečany
Reprofoto: skupina Most na FB / H. H.
Most

Most – Mostečany popudilo video, které zachycuje vůz městské policie se zapnutými majáky stojící na vjezdu do autobusové zastávky a nedaleko nakupujícího strážníka. Stejnou skupinu lidí ale rozlítilo, proč někdo městskou policii takto natáčí a jednání naopak obhajuje.

Záběry se objevily ve facebookové skupině Most. Není z nich patrné, kdy mělo k události dojít. Nezachycuje ani další okolnosti, zda například neprobíhal v blízkosti jiný zásah a zda nakupující strážník opravdu patří k automobilu s rozsvícenými majáky. Strážníci ale našemu serveru potvrdili, že se budou o záležitost dál zajímat.

„Situací se bude zabývat vedení městské policie ve spolupráci s referentem stížností a vnitřní kontroly v pondělí. V současné době k této události nemáme potřebné informace ani vyjádření našeho zaměstnance,“ uvedla mluvčí Městské policie v Mostě Veronika Loucká pro náš on-line deník.

Po ukončení šetření události slibuje městská policie k uvedenému jednání strážníka sdělit oficiální stanovisko.

Pro a proti

Lidé v komentářích pod videem se dělí na dva tábory. Jedni považují jednání, které je zachyceno na záběrech, za zneužívání postavení, další muže v uniformě obhajují. „Policajti nemaj pauzu na oběd jako spousta z vás ve vašich pohodlných kancelářích! Proč by si nemohl jít koupit jídlo? A ještě má auto pár metrů vedle sebe kdyby se něco dělo!“ komentuje například Oskar H. „No bože, tak si zapnul majáky, aby si koupil ovoce,“ píše Marie Š.

Naproti tomu stojí názor jiné čtenářky: „Stoupla bych si za to policejní auto svým autem a šla si nakoupit a mohl by zkusit dát pokutu... No zajímalo by mě, jak by se pak pánové zachovali.“ „Zákony platí pro každýho stejně, ať je to policajt, bohatý nebo chudý,“ domnívá se Lukáš S. „Proč dělá něco, za co dává pokuty? Dobrý příklad,“ napsala Michaela F.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru