Kradli jako straky! Do areálu firmy se vraceli, dvakrát také kradli ve stejném domě
Ilustrační foto
Most

Most - Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinů krádeže a porušování domovní svobody ve spolupachatelství dva muže ve věku 33 a 30 let. Ti měli krást na pozemku jedné mostecké firmy a taky dvakrát navštívit panelový dům, kde vzali věci ze sklepů. Oba kradli už v minulosti a nyní jsou oba ve vězení, kde si odpykávají tresty za jiné delikty.

Dle policistů měl 30letý Litvínovan vniknout na sídlišti Zahradní na pozemek jedné firmy, a tam měl odcizit volně položenou krabici se součástkami určenými na dětská hřiště. Na místo se vrátil o dva dny později ve společnosti 43letého Mostečana a ze střechy zaparkovaného vozidla měli odcizit hliníkový žebřík a z vozu gola sadu a spreje s chemikáliemi. Další den se na místo činu vrátil sám 30letý muž, aby si odnesl deku, kterou tam zapomněl. Tentokrát byl přistižen náhodným svědkem a následně byl poblíž zadržen hlídkou policistů.

"Celkem firmě dvojice způsobila škodu ve výši 21 tisíc korun. Společně měli muži na sídlišti Pod Šibeníkem vstoupit do panelového domu a následně se dostali do suterénu, odkud ze sklepních prostor odnesli různé sportovní vybavení, sportovní obuv a slunečník. Hodily se jim i trička a pánské spodní prádlo. Na místo se vrátili o pár dnů později a z další kóje měli odcizit mobilní telefon, hračky, brusle a další věci. Celková škoda byla vyčíslena na částku 29 tisíc korun. S ohledem na trestní minulost stíhaných může soud dvojici v případě uznání viny poslat do vězení až na tři roky. Jak s odcizenými věcmi recidivisté naložili, policistům nesdělili," uvedla policejní mluvčí Ludmila Světláková.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru