Povedený kamarád! V bytě známého ukradl peníze a šperky, ze sklepů odnesl kola
Ilustrační foto: CC0
Most

Most - Z přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody obvinila mostecká policie muže ve věku 22 a 46 let, oba z Mostu. Mladší měl u známého odcizit finanční hotovost a prsteny, spolu pak měli odcizit jízdní kolo. Mladší se již trestné činnosti v minulosti dopustil. Způsobenou škodu poškození odhadli na částku 90 tisíc korun. Obvinění jsou stíháni na svobodě a hrozí jim až pětiletý trest odnětí svobody.

Mladší z dvojice měl na mosteckém sídlišti Liščí vrch vniknout do panelového domu. Klíče měl od známého, který v domě kdysi bydlel. Dostal se i za pomocí klíčů bez problémů do sklepních prostor a tam se pokusil vloupat do sklepní kóje, což se mu ale hned napoprvé nepodařilo. O den později na místo vyrazil znovu tentokrát s 46letým komplicem. Vnikli za užití fyzické síly do stejné sklepní kóje a vyndali z ní dvě jízdní kola. Ven odnesli pánské jízdní kolo v hodnotě 35 000 korun. Pro druhé se mladší vrátil ve stejný den v pozdně nočních hodinách a to s jiným mužem, jehož podíl je předmětem dalšího šetření. Odnést měli druhé kolo, dámské, v hodnotě 25 tisíc korun. Jízdní kola se poškozenému majiteli vrátila.

Mostečan ve věku 22 let má mít na svědomí i jinou krádež v jednom mosteckém bytě. Už loni se seznámil s mladíkem, který ho neprozřetelně pozval na návštěvu. Nepoctivec při návštěvě odlákal pozornost mladíka a v bytě měl odcizit finanční hotovost ve výši 1 000 korun a vzal i dva prsteny. Mostečan krádež prstenů zprvu popíral, policisté však po odcizených věcech pátrali v zastavárnách a v jedné zjistili, že obviněný tam prstýnky zastavil. Kriminalisté však šperky již nezajistili, v zastavárně je prodali neznámo komu.

Případ je nadále v šetření mostecké policie a vyšetřovatel nevylučuje trestní odpovědnost dalších osob.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru