Loupež v mostecké škole! Zkrvavený muž se zachránil zamčený v místnosti
Ilustrační foto
Most

Most - Někteří lupiči jsou při páchání trestné činnosti opravdu vynalézaví a neštítí se ničeho. Jeden takový případ rozplétali kriminalisté začátkem června, kdy podezřelý přišel do jedné školy v Mostě a tam se měl dopustit loupeže, ze které byl nakonec obviněn a minulý týden skončil ve vazbě.

K události mělo dojít v podvečerní době, kdy k bytu zaměstnance školy přišel muž, který mu pod zjevnou záminkou něco odcizit, nabízel součástky do šicích strojů, které poškozený skutečně opravuje.

Poškozený muže, kterého zná od vidění, pozval do chodby bytu a chtěl se podívat na náhradní díly. "Když sklonil hlavu k tašce, ve které však žádné náhradní díly nebyly, dostal velkou ránu do obličeje. Při napadení utrpěl krvácející zranění a rozbily se mu dioptrické brýle. Napadený po útoku ihned z obavy o své zdraví utekl do pokoje. Chtěl zamknout dveře a s útočníkem se chvíli o dveře přetahoval, až se mu je nakonec podařilo uzamknout a následně z místa přivolal policii," popisuje událost mluvčí mosteckých policistů Ludmila Světláková.

Když nezvaný host slyšel, že muž telefonuje, sebral v předsíni odložený plastový kufřík s nářadím v hodnotě zatím přesně nezjištěné a z bytu utekl. Policie šetřením zjistila, že obviněný krátce po loupeži nabízel k prodeji odcizený kufřík s nářadím nějaké osobě, která však jeho nabídku odmítla. "Kufřík chtěl za každou cenu prodat a požadovanou sumu několikrát snížil. Když nepochodil, vzteky lup odhodil. Nářadí bylo následně ani ne o hodinu poději nalezeno nedaleko objektu školy u křoví. Tam byla nalezena i mikina patřící obviněnému a v ní byl schovaný kuchyňský nůž s čepelí o délce 9 cm," sdělila dál k případu tisková mluvčí Policie ČR.

Napadený při útoku utrpěl zranění v obličeji, se kterým vyhledal lékařské ošetření, a byla mu vystavena pracovní neschopnost, která trvá do současné doby.

Kriminalisté podezřelého zadrželi minulý týden, vyšetřovatel 31letého muže z Mostu obvinil ze zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu porušování domovní svobody a podal státnímu zástupci podnět k vazebnímu stíhání. Muž byl totiž již za násilné trestné činy odsouzen a mohl by v nich pokračovat a navíc je nyní i v podmínce pro jiný delikt. Státní zástupce i soud se k důvodům vazby přiklonili a obviněný Mostečan byl koncem minulého týdne předán pracovníkům vazební věznice.

Za červnovou loupež obviněnému hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru