Skupinka mladých včetně dítěte se opila na dětském hřišti. Chlapec nadýchal skoro dvě promile
ilustrační foto: CC0
Most

Most - Na linku 156 oznámil muž, že se na mosteckém dětském hřišti nachází omladina, která popíjí alkohol.

Na místo byla vyslána motohlídka strážníků, která po příjezdu na určeném místě zjistila na dětském hřišti skupinku 5 mladistvých osob a 1 nezletilé dítě. Pět chlapců a jedna dívka seděli na lavičkách a kolem sebe na zemi měli lahve s alkoholem. Strážníkům přiznali, že vypili pivo, a uvedli, že lahve na zemi nejsou jejich.

"Strážníci u mladistvých provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu. Všichni měli test pozitivní, výsledky byly od 0,26 do 1,73 promile. Více než jedno promile bylo naměřeno třem mladistvým, nejvíce nadýchal chlapec s 1,73 promile," uvedla mluvčí mostecké městské policie Veronika Loucká.

Strážníci následně zjišťovali, kde alkohol koupili. Všichni shodně uvedli, že se jednalo o konkrétní večerku. Jednoho chlapce si na místě převzal jeho otec a ostatní děti strážníci odvezli do místa jejich bydliště a předali rodičům s upozorněním, aby sledovali stav dětí, a případně vyhledali zdravotnickou pomoc.

"Strážníci poté provedli šetření v uvedené večerce, ve které údajně prodali alkohol mladistvým, zjistili totožnost obsluhy a provozovatele, a celou událost se všemi poznatky poté postoupili k dalšímu šetření odboru správních činností magistrátu města Mostu," pokračuje Loucká. Podnět k dalšímu šetření pití alkoholu mladistvými předali strážníci také orgánu sociálně právní ochrany dětí (OSPOD).

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru