Na výlet za sportem. Kam s rodinou vyrazit na brusle v okolí Mostu?
Kam s rodinou vyrazit na brusle v okolí Mostu? Ilustrační foto
Most

Chcete strávit babí léto na čerstvém vzduchu a užít si tak poslední hřejivé paprsky? Vyrazte na inline brusle a inspirujte se naším výběrem tras s udržovanou asfaltkou i kulisami mostecké krajiny, které zvládnou i méně zkušení bruslaři.

Ať už dáváte přednost inline bruslím nebo kolu, okolí Mostu skýtá hned několik pohodových tras. Všechny tři stezky z našeho výběru jsou vhodné pro malé i velké, převážně rovinaté a s pěknými výhledy.

Okolo Matyldy tam a zpět

Perfektně upravená asfaltka lemuje nádrž Matyldu na 4 km dlouhé trase, která je takřka bez převýšení a je proto oblíbená u rodin s dětmi. Jízda na bruslích však není jediné, co tento areál nabízí. Najdete tu také pláž, loďky k zapůjčení nebo stánky s občerstvením pro příjemné osvěžení. Hned u vjezdu do areálu můžete zdarma parkovat na označených parkovištích.

Hipodrom Most

Jednoznačně nejlepší okruh pro jízdu na bruslích najdete na Hipodromu Most. Dráha je dlouhá 3 400 metrů a vede po obvodu slavné dostihové trati. V okolí nejsou žádné stromy a povrch je díky tomu skvěle upravený a bez spadaného listí, podél celé dráhy je navíc dostatek laviček k odpočinku. Trasa je však určena výhradně pro inline brusle a ve dnech, kdy se v areálu konají sportovní nebo kulturní akce je prostor návštěvníkům uzavřen. Parkování je tady zdarma a pokud máte v rodině nebruslaře, můžete si zde zapůjčit koloběžku.

Bezručovo údolí

Do jednoho z nejkrásnějších údolí na Krušnohorsku je to z Mostu autem sotva půl hodiny. Oblíbená asfaltka je dlouhá 6 km a najdete na ní hned dvě restaurace s příjemnou zahrádkou. Pokud si chcete odpoledne strávené v přírodě prodloužit, vyrazte se projít do přírodní rezervace Novodomské rašeliniště nebo se vyšplhejte k pozůstatkům hrádku Hausberk, kde na vás čeká dechberoucí výhled na okolní krajinu.

Tak hůra do toho, vezměte svoje silniční kolo, brusle anebo vyrazte jednoduše po vlastních a užijte si poslední teplé dny.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru