V kleci na Hrabáku skončila tři selata a lončák, dalších sedm se povedlo ulovit
Foto: město Most
Most

Most - Situace v lokalitě lesoparku Hrabák se výrazně zlepšuje. Ubývá divokých prasat, která se odvažují až do zastavěných částí města. Hovoří o tom zpráva Mysliveckého spolku Most – Ressl.

Na Hrabáku začal v měsíci září odchyt přemnožených divokých prasat. Pokračovalo se v říjnu. Podle sumáře odlovu do odchytové klece, který poskytl myslivecký spolek městu Most, bylo odchytové zařízení nainstalováno 19. září. Po následném vnadění a zvykání černé zvěře se povedlo 3. října odchytit 20kilogramové sele. Patáctikilogramové mládě se v kleci objevilo také 11. října. O deset dní později skončil za mřížemi 30kilový lončák. Zatím poslední bylo sele o váze 25 kilogramů, které bylo odchyceno první listopadový den.

Dále se podle myslivců povedlo v lokalitě odlovit dalších sedm prasat divokým odstřelem, situace se výrazně zlepšuje.

Odlov černé zvěře na území Mostu pokračuje a je zaměřen na problémové lokality Hrabák, Čepirohy, Souš a Široký vrch. Odlov probíhá ve zvýšených bezpečnostních podmínkách.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru