Muž bez domova, na kterého si lidé neustále stěžují, měl vážné zdravotní potíže. Už začal modrat, zachránili ho
Každý měsíc strážníci mostecké městské policie vyjíždějí v průměru na 10 až 15 oznámení od občanů o jednom a tom samém muži bez domova. Foto: archiv
Most

Most - Každý měsíc strážníci mostecké městské policie vyjíždějí v průměru na 10 až 15 oznámení od občanů o jednom a tom samém muži bez domova, který leží na veřejném prostranství, a lidé se obávají o jeho život a zdraví, nebo se zlobí, že znečišťuje veřejné prostranství nebo je obtěžuje svojí přítomností. Tentokrát však bylo oznámení, týkající se uvedeného muže, mnohem vážnější.

Na linku 156 oznámila žena, že před vchodem leží muž, pravděpodobně bez domova, a vypadá to, že má vážné zdravotní problémy, a špatně dýchá. "K události byla vyslána nejbližší motohlídka strážníků. Strážníci na místě zjistili, že jim známý muž bez domova není při vědomí, a nereaguje na žádné podněty. Také měl kůži na obličeji a prstech na rukou zbarvenou do modra, což naznačovalo, že má nedostatek kyslíku v krvi," popisuje mluvčí městské policie Veronika Loucká.

Strážníci okamžitě přivolali zdravotnickou záchrannou službu, a muži zaklonili hlavu, aby mu zprůchodnili dýchací cesty. Díky tomu namodralé zbarvení kůže pomalu mizelo. Strážníci monitorovali jeho životní funkce do příjezdu zdravotnické záchranné služby, která muže převezla do nemocnice.

Že se podařilo jeho život zachránit, se strážníci dozvěděli hned po čtyřech dnech, kdy občané ve třech případech volali na linku 156, že někde leží nebo spí. Pokaždé strážníkům sdělil, že je v pořádku, a nepotřebuje zdravotnickou pomoc, ani pomoc sociálních služeb a azylového domu.

"Všichni strážníci i asistenti prevence kriminality městské policie v Mostě prošli rozšířeným kurzem první pomoci pro pracovníky policií. Strážníci dokonce poskytují v rámci města Mostu tzv. první pomoc jako first respondeři v projektu Zdravotnické záchranné služby „Časná defibrilace v Ústeckém kraji“," připomíná Veronika Loucká.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru