Domácí násilí v Mostě: Agresivní partnery tří žen museli krotit strážníci
ilustrační foto
Most

Most - Tři ženy během dvou dnů volaly na pomoc strážníky. Reagovaly na výzvu mosteckých strážníků a policistů, že umějí pomoci obětem domácího násilí.

První žena zavolala strážníky na linku 156, že ji napadl partner pouze slovně, ale že má strach, že jí ublíží i fyzicky, protože je aktuálně pod vlivem alkoholu a agresivní. Požádala strážníky, aby jí pomohli, aby muž z bytu odešel. Operační pracovník okamžitě vyslal k události nejbližší motohlídku. Ta se spojila s rodinou a po dohodě se strážníky si muž vzal osobní věci, a za přítomnosti hlídky v klidu opustil byt. Oba partneři se domluvili, že si své partnerské problémy dořeší následující den.

Další dva případy řešili strážníci v jeden den. Hned dvě ženy požádaly o pomoc strážníky, že je jejich partner fyzicky napadl, a obě uvedly, že je partneři napadají dlouhodobě. Strážníci v obou případech na místě zajistili klid a bezpečí pro všechny členy domácnosti, a přivolali zdravotnickou záchrannou službu, aby ženy zajistily důkazy o napadení.

Následně informovali kolegy z Policie ČR a ženy poučili, že mohou využít poradenských služeb Intervenčního centra Spirála nebo na agresory podat oznámení na obvodním oddělení Policie ČR a využít institutu vykázání, který má v kompetenci právě Policie ČR. Násilná osoba pak nesmí ve společném obydlí 10 dní pobývat a nesmí rodinu žádným způsobem kontaktovat. Oběť tak získává čas pro sebe a pro řešení vzniklé situace.

Informace o tom, jak mohou mostečtí policisté a strážníci pomoci obětem domácího násilí Městská policie Most zveřejnila 20. října: https://www.mesto-most.cz/pomuzeme-vam-umime-to-vzkazuji-znovu-mostecti-policiste-a-straznici-obetem-domaciho-nasili/d-38986/p1=60871

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru