VIDEO: Do babyboxu v mostecké nemocnici odložili už pět dětí. Teď tu zahájil provoz přístroj nové generace
Nový babybox v mostecké nemocnici. Foto: KZ
Most

Most - V pořadí druhý babybox nové generace v rámci nemocnic Krajské zdravotní (KZ) je v areálu Nemocnice Most. Slavnostního zahájení provozu modernizovaného zařízení v mostecké nemocnici se v neděli 6. prosince 2020 zúčastnili iniciátor babyboxů v České republice a předseda zapsaného spolku Babybox pro odložené děti – Statim Ludvík Hess, zástupci KZ, donátoři a příznivci babyboxů. První zařízení nové generace zprovoznila předtím Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem 24. listopadu 2017.

V současnosti je v celé České republice rozmístěno celkem 78 babyboxů, do nichž bylo během 15 let jejich existence odloženo 212 dětí. KZ má babyboxy ve všech svých nemocnicích. V Mostě do něho byla odložena čtyři děvčátka a jeden chlapec, v Děčíně jeden hoch a jedna dívka, v Ústí nad Labem byl počet odložených dětí obou pohlaví stejný – tři, v Teplicích byli odloženi dva chlapci a v Chomutově jeden chlapec. V pěti nemocnicích je to pak v součtu dosud 16 dětí.

https://www.youtube.com/watch?v=VwS34HMH_P0

Původní babybox v mostecké nemocnici byl uveden do provozu před deseti lety – 5. prosince 2010.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru