Průzkum pocitu bezpečí: Mostečané mohou opět hodnotit práci městské policie a bezpečnost ve městě
Městská policie v Mostě. Ilustrační foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Městská policie Most připravila již počtvrté dotazníkový Průzkum pocitu bezpečí mosteckých občanů, jehož cílem je získat od veřejnosti informace, na jaké priority v oblasti bezpečnosti se má podle občanů vedení města a městské policie zaměřit v roce 2021. Dotazník je možné vyplnit do 31. 12. 2020 on-line z počítače mobilu či tabletu.

Díky každoročnímu opakování průzkumu s využitím podobných otázek je možné vyhodnotit vývoj situace v různých oblastech týkajících se bezpečnosti v roce 2020 v porovnání s roky 2017-2019.

„Porovnání výsledků průzkumu nám také pomůže ukázat, kde se podařilo pocit bezpečí občanů zlepšit. Tak je možné dlouhodobě sledovat vývoj pocitu bezpečí obyvatel a vnímání bezpečnostní situace ve městě Most z pohledu lidí, kteří v něm žijí,“ vysvětlila Veronika Loucká, manažerka prevence kriminality města Mostu, smysl opakování dotazníkového šetření.

Po vyhodnocení průzkumu bude město směřovat priority v oblasti bezpečnosti podle potřeb různých skupin obyvatel a také upravovat práci strážníků a pracovníků prevence kriminality tak, aby došlo ke zvýšení pocitu bezpečí všech občanů města na různých místech a realizovala se žádoucí opatření.


On-line dotazník - Průzkum pocitu bezpečí mosteckých občanů 2020

Dotazník ke stažení - MS Word [DOCX, 83 kB]


„Odpovědi občanů v Průzkumu pocitu bezpečí jsou pro nás důležitým zdrojem informací a také cennou zpětnou vazbou hodnotící naši činnost. Například letos jsme umístili šest nových kamerových bodů do lokalit, kde jsme zaznamenali zvýšení přestupkové činnosti nebo zvýšení počtu přijatých oznámení. To korespondovalo s výstupy z průzkumu, že se v těchto lokalitách snížil pocit bezpečí občanů. Také jsme zvýšili počet strážníků a posílili pěší hlídky v sociálně vyloučených lokalitách. Díky průzkumu víme, že se jedná o smysluplné kroky, které veřejnost ocení,“ uvedl ředitel Městské policie Most Jaroslav Hrvol.

V loňském roce dokonce ředitel městské policie Jaroslav Hrvol a manažerka prevence kriminality Veronika Loucká představili Průzkum pocitu bezpečí a jeho využití pro plánování práce městské policie a prevence kriminality na mezinárodní odborné konferenci v Brně jako inovativní příklad dobré praxe participace veřejnosti na zvýšení pocitu bezpečí ve městě.

Vyplnění dotazníku zabere přibližně 10 minut. Dotazníky jsou k dispozici také v tištěné formě a jsou k vyzvednutí na recepci Magistrátu města Mostu, kam je mohou respondenti anonymně vhodit do připravené schránky.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru