Rozpočet Obrnic bude schodkový, obec investuje do technických služeb a výstavby klubovny
Zasedání zastupitelů Obrnic. Foto: OÚ Obrnice
Most

Obrnice - Se schodkem 14,133 milionu korun bez zapojení financování bude v příštím roce hospodařit obec Obrnice. Příjmy jsou plánovány ve výši 36,912 milionu korun, výdaje by pak měly dosáhnout 51,025 milionu korun. Do úhrady schodku obec zapojí finanční rezervy z minulých let. Návrh rozpočtu na rok 2021 zastupitelé schválili na posledním letošním prosincovém jednání.

Rozpočet zahrnuje provozní příjmy a provozní výdaje na zabezpečení řádného chodu obce při zajišťování plnění všech zákonných povinností. Obsahuje tři zásadní investiční záměry, a to spoluúčast na vybudování zázemí pro technické služby, pořízení jejich vybavení a výstavbu klubovny na starém hřišti. „Případné další akce investičního charakteru v příštím roce projednáme jako v minulých letech individuálně v zastupitelstvu, a to včetně návrhu na způsob jejich financování,“ upřesnil obrnický starosta Stanislav Zaspal.

Rozpočet na letošní rok zastupitelé schválili také jako schodkový s částkou 37,329 milionu korun na straně příjmů a 45,621 milionu korun na straně výdajů. Postupně přijatá rozpočtová opatření předpokládají na konci prosince růst příjmů až na 58,301 milionu korun, výdaje by nakonec měly dosáhnout 62,023 milionu korun. Hospodaření by tedy mělo skončit se schodkem ve výši 4,722 milionu korun.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru