Zlodějíček schovával lup z Lidlu do křoví. Sledovala ho pozorná žena a potom i strážníci
Strážníci zajistili pachatele krádeže díky všímavé oznamovatelce a městskému kamerovému dohledovému systému. Foto: MP Most
Most

Most - Na linku 156 mostecké městské policie se obrátila žena, která uvedla, že viděla muže, který nesl nějaké věci a schoval je do křoví. Domnívala se, že se jednalo o odcizené zboží z Baumaxu, a podezřelou osobu popsala.

"Operátor kamerového systému zahájil monitorování uvedeného úseku a zjistil muže odpovídajícího popisu oznamovatelky. Pomocí radiostanice informoval kolegy z terénu a průběžně jim předával informace o směru jeho pohybu. Strážníci podezřelého muže po chvíli vyhledali," uvádí mluvčí strážníků Veronika Loucká.

Když podezřelý uviděl přijíždějící motohlídku, začal utíkat. Strážníci se rozdělili a muže pronásledovali. "Přitom ho vyzvali zákonnou výzvou „Jménem zákona, stůj“, a muž výzvy uposlechl a zastavil. Strážníci zjistili totožnost muže a spojili se s oznamovatelkou. Ta uvedla, že ho viděla, jak nesl dva kufříky a ukázala srážníkům, kam je podezřelý schoval. Strážníci našli na popsaném místě dvě aku-vrtačky a muž se následně doznal, že je odcizil v prodejně Lidl. Strážníci se spojili s vedoucí obchodu, která uvedla, že krádež zaznamenali a nahlásili na Policii ČR," dodává mluvčí městské policie.

Strážníci po dohodě s policisty vrátili vrtačky v celkové hodnotě 3980 Kč do prodejny a podezřelého muže odvezli služebním vozidlem na obvodní oddělení Policie ČR a předali policistům k dalším úkonům.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru