Pojede o polovinu více zelených autobusů. FlixBus navýší frekvence u spojů do Mostu
Foto: Flixbus
Most

Praha - FlixBus od 29. 4. navýší počty spojů v rámci České republiky. V současné době zelené autobusy zajišťují osobní linkovou dopravu z Prahy do Brna, Liberce, Českých Budějovic, Českého Krumlova, Karlových Varů, Chebu, Chomutova a Mostu a dalších měst na těchto trasách. Cestující z Mostu budou mít od čtvrtka k dispozici o polovinu více spojů než dosud.

FlixBus reaguje na postupné zlepšování bezpečnostní situace v České republice a zároveň na zvyšující se zájem zákazníků o dopravní spojení. Tyto autobusy zpravidla využívají v pracovním týdnu lidé pro cesty do zaměstnání. O víkendu jsou pak výhodné pro ty, kteří po otevření okresů míří na výlety do přírody.

Bezpečnost a komfort cestujích na prvním místě

„Chceme, aby cestování zelenými autobusy bylo příjemné i bezpečné zároveň,“ uvedl ředitel společnosti FlixBus pro Českou a Slovenskou republiku Pavel Prouza na profilu firmy na Twitteru a dodal: „Na našich spojích jsou dodržována příslušná hygienická opatření a navíc podle studie zveřejněné společností Deutsche Bahn je výměna vzduchu v autobusech sedmkrát rychlejší než ve vlaku a čtyřiapůlkrát než v letadle.“

Vedení FlixBusu průběžně sleduje a vyhodnocuje aktuální situaci v souvislosti s pandemií koronaviru i poptávku po dopravním spojení. Na základě této analýzy pak může cestujícím vyjít vstříc navýšením frekvencí či kapacity spojů.

Roušky a dezinfekce rukou je základ. Udržujte rozestupy, kde to jde

Již od jara loňského roku jsou v autobusových spojích FlixBusu zavedená zvláštní bezpečnostní opatření. Nástup na palubu autobusu je umožněn pouze zadními dveřmi, u kterých je cestujícím k dispozici dezinfekce na ruce. Cestující musejí mít nasazené respirátory. Samotné odbavení probíhá přes mobilní telefony a digitální snímač. Řidiči cestujícím připomínají nutnost dodržovat při nástupu do autobusu patřičné rozestupy. Dezinfekce a větrání vozidel po každé jízdě probíhá podle pokynů pro dezinfekci dle předpisů a nařízení Světové zdravotnické organizace. Společnost i nadále apeluje na samotné cestující, aby se vydali na cestu pouze ve výborném zdravotním stavu, dodržovali základní bezpečnostní opatření a hygienické návyky, aby tak během cesty chránili sebe i své okolí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru