VIDEOREPORTÁŽ: Vysypali jsme žlutou popelnici. Co všechno do ní v Mostě lidé hodí?
Co vše bude v popelnici na plastový odpad? Foto: e-deniky.cz
Most

Most – Město Most ve spolupráci s technickými službami nechalo udělat jeden pokus. Z ulice Kapitána Jaroše v Mostě byla dopravena popelnice na tříděný plastový odpad. Cílem bylo zjistit, v jaké míře se lidé dopouštějí chyb při vhazování zbytků ze svých domácností.

Jak to dopadlo? Ve stručnosti shrnuje Marek Radics, referent oddělení životního prostředí mosteckého magistrátu. „Po pravdě řečeno, čekal jsem to horší. Čekal jsem nepěkné věci typu vysypaný normální odpadkový koš, čekal jsem i papír, že do toho někdo nahází. A vidím věci, které do plastu opravdu patří, kromě velkých polystyrenů, které by tam být neměly. Menší polystyrenové věci tam vhodit můžeme, ale velké na skládce Celio stejně nevyužijí jako plasty,“ uvedl. Více v následující reportáži.

https://www.youtube.com/watch?v=2vt0_cyGZDI

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru