Inverzní mlha a chlad sevřely Mostecko. Nedají si pokoj ani o víkendu
Střed Mostu v mlze. Foto: e-mostecko.cz
Most

Mostecko - Severní vítr je krutý, ten jižní zase nudný. Sváteční den byl na Chomutovsku, Kadaňsku, Lounsku, Mostecku, Žatecku velice nezáživný, ospalý, sychravý. Přitom jinde, ať už na Děčínsku, Ústecku anebo ve Šluknovském výběžku, svítilo slunce a rtuť teploměru atakovala patnáctku, v případě Frýdlantského výběžku i sedmnáctku.

Inu, Mosteckou pánev a její okolí sevřela inverzní mlha a chlad, kdežto zbytek republiky (až na pár dalších výjimek) prožil slunečný a teplotně nadprůměrný čtvrtek. V severočeských Hejnicích anebo v Ropici na Frýdeckomístecku měli až 18 °C, podobně jako v Javorníku, Karviné, Vidnavě. Sever Německa na tom byl stejně (většinou 17 až 19 °C).

Na co se můžeme těšit v posledních říjnových dnech? Jak říká titulek – jižní vítr a s ním spojená inverze nedá pokoj ani o víkendu.

29. října: Někde ani mráček, někde mlhy/nízká oblačnost od nevidim do nevidim. Odpolední maxima se tedy budou lišit. Tam, kde bude pěkně, naměří až okolo 15 °C, tam, kde bude typicky podzimně, se dočkají nanejvýše 6 až 8 °C.

30. října: Někde ani mráček, někde mlhy/nízká oblačnost od nevidim do nevidim. Odpolední maxima se tedy budou lišit. Tam, kde bude pěkně, naměří až okolo 15 °C, tam, kde bude typicky podzimně, se dočkají nanejvýše 6 až 8 °C.

31. října: Ve 3:00 se hodinové ručičky vrátí o 60 minut zpět, vrátíme se ke standardnímu středoevropskému času. Kdybychom se nevrátili, tak by za měsíc (první adventní neděle letos připadá na 28. listopad) slunce vycházelo až kolem 8:40, za další měsíc, tzn. koncem prosince, až kolem 9:05. Chomutov, Kadaň, Louny, Most, Žatec se s velkou pravděpodobností zase ocitnou v mlze, nicméně je docela reálné, že se do oběda rozpustí a odpoledne se všichni dočkají slunečních paprsků. Nejvyšší odpolední teploty opět až okolo 15 °C, v případě Mostecké pánve okolo 10 °C (podle toho, kdy se vyjasní, pokud vůbec, že...).

1. listopadu: Velká oblačnost, tentokrát frontální, kterou podle všeho doprovodí srážky, ačkoli jen v symbolickém množství. Ve všech nadmořských výškách budou kapalné, tzn. v podobě deště. Nejvyšší odpolední teploty okolo 9 až 13 °C.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru