Budeme mít o hodinu delší víkend! V noci se změní čas na zimní
Změní se čas na zimní. Ilustrační foto
Most

ČR - Aktuálně je letní čas, to se ale brzy změní. Ke změně času na zimní dojde o tomto víkendu ze soboty na neděli, přesně tedy 31. října 2021 ze 3:00 na 2:00.

Budeme spát o hodinu více. Ze začátku bude ráno více světla, ale večer dříve tma.

PRAVIDLA ZMĚNY ČASU

Na letní čas se přechází každý rok poslední neděli v březnu v 02:00:00 SEČ na 03:00:00 SELČ. K návratu na zimní čas dochází poslední neděli v říjnu v 03:00:00 SELČ na 02:00:00 SEČ. Letní čas platí ve všech státech Evropy s výjma Islandu, Ruska, Běloruska, části Grónska a norských ostrovů Jan Mayen a Špicberky.

ZMĚNA ČASU UŽ NEMĚLA BÝT

Evropští poslanci už před dvěma lety podpořili plán na zrušení povinného střídání standardního a letního času právě v roce letošním. Jenže kvůli pandemii koronaviru se rušení střídání času odkládá.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru