FOTO: Takto vypadá nová stanice hasičů v Mostě! Staví se od loňska
Požární stanice v Mostě je před dokončením. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – V polovině loňského roku začala stavba nové požární stanice profesionálních haisičů v Mostě. Po téměř roce a půl je stavba ve Velebudicích z velké části hotová.

Úsilí o zajištění finančních prostředků na vybudování odpovídajících prostor pro výkon služby příslušníků Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje a pro výkon státní správy v této lokalitě trvalo několik let. Stará stanice byla nevyhovující a ve špatném stavu.

Výstavba stanice má tři etapy. V první došlo k odstranění starého objektu stanice, která byla kolaudována v roce 1975 jako provizorní řešení tehdejší situace, a přesto hasičům sloužila neuvěřitelných 45 let.

Druhou etapou je výstavba nového objektu stanice, což je kompletně vybavená požární stanice typu C2-B-S s výjezdovými garážemi, stáním pro osobní auta, místností pro fyzickou přípravu, odpočinkovými místnostmi, dílnou chemické a technické služby, šatnami, sociálním zařízením, učebnou, kuchyní, ČOV, kancelářemi, cvičnou věží, hřištěm a parkovištěm.

edeniky 686

Stanice je předurčena k likvidaci olejových havárií a mimořádných událostí většího rozsahu, např. železničních havárií, závalů nebo zřícených budov.

Závěrečnou třetí etapou bude odstranění objektu mobilních buněk a nádvorní budovy a dokončení stavby včetně kolaudace. V buňkách našli hasiči provizorní útočiště.

edeniky 687

Hasiči museli na přechodnou dobu do mobilních buněk. Foto: Oldřich Hájek

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru