REKLAMA
Moskva je sídlem zla, přejmenujte ulici! žádají v Karlových Varech. I Most má svoji Moskevskou ulici. V Teplicích přelepili cedule
Zdroj: Facebook, skupina Teplice
Most

Karlovy Vary, Most, Teplice – Moskevská ulice v Karlových Varech už nemá být Moskevská. Přejí si to lidé, kteří o nové jméno žádají tamní magistrát. Lidé v Teplicích zase přelepili název Ruské ulice ukrajinskou vlajkou. I Most má svoji Moskevskou ulici a Litvínov Ruskou.

„Moskva je sídlem zla. Již není na co čekat. V Moskvě sídlí režim, který nemá problém zaútočit na suverénní stát. Mít na této ulici magistrát a budovu soudu je pro mne obrovskou ostudou. Žádám proto znovu zastupitelstvo města o přejmenování ulice Moskevské a odstranění tohoto názvu z mapy města,“ žádá podle Deníku karlovarský magistrát iniciátor Karel Řezanka.

V Mostě vede Moskevská ulice od Prioru k vlakovému nádraží. Stejně jako v Karlových Varech, i v Mostě je na Moskevské sídlo soudu. A je tu také knihovna.

Přejmenování ulic ale není zcela jednoduchou záležitostí. Změnu musí odsouhlasit zastupitelé, musí se promítnout do map a hlavně se dotkne obyvatel a firem, které tam mají své sídlo. Musí si změnit doklady, firemní dokumenty, propagační materiály. A to není zadarmo.

V Teplicích to vzali zatím po svém. Cedulky Ruská ulice tam přelepili ukrajinskými vlajkami. Nešlo o žádnou oficiální akci, ale počin mladých lidí. Při práci se maskovali. Ruská ulice je také v Litvínově. Je na ní třeba bazén nebo základní škola.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru