Strážníci v Mostě kontrolují místa s iglú pro bezdomovce. Na pomoci těmto lidem spolupracují s městem
Kontrola lidí bez domova v mosteckém příměstském lese. Foto: MP Most
Most

Most - V zimním období, a speciálně v souvislosti s mrazivým počasím v posledních dnech, se strážníci i asistenti prevence kriminality více zaměřují na osoby bez přístřeší. Poskytují jim rady, jak získat pomoc v nejrůznějších charitativních zařízeních.

„Městská policie úzce spolupracuje s odborem sociálních věcí a ostatními mosteckými organizacemi, které se v zimě scházejí na pravidelných schůzkách. My umíme poskytnout informace o lokalitách, kde se lidé bez domova zdržují, známe i jejich osobní příběhy a problémy, s jakými se potýkají. Naopak si odneseme informace, kam můžeme osoby bez domova poslat pro teplé jídlo, oblečení nebo kde mohou přespat v případě, že o to mají zájem,“ uvedl ředitel Městské policie Most Jaroslav Hrvol.

V Mostě se pomoc dostane každé osobě bez domova, která o to má zájem, a je schopna dodržet pravidla stanovaná příslušným zařízením, a to hlavně kvůli bezpečnosti všech jeho obyvatel. Osobám bez domova je poskytováno celodenní azylové ubytování nebo také hojně využívaná tzv. „teplá židle“, což znamená, že lidé bez přístřeší mohou v teple přečkat mrazivé noci, a ráno odchází.

„Osobně si myslím, že nouzové přístřešky jsou velmi dobrou alternativou azylového ubytování, protože někteří lidé bez domova opravdu nechtějí a odmítají pomoc, vyhýbají se kontaktu s lidmi, a právě pro ně může být takováto pomoc tím nejlepším řešením,“ doplnil Jaroslav Hrvol.

Celkem město pořídilo deset nouzových přístřešků, které jsou umístěny v různých lokalitách. Strážníci se na tyto lokality zaměří při každodenní pochůzkové činnosti až do doby, kdy se oteplí.

Na iglú pro osoby bez domova přispěla městu Most společnost SCAMODOORS s. r. o. Iglú má podobu malého tunelu z polyetylenové pěny s hliníkovou folií, které je nehořlavé a skládací. Dovnitř se vejde jeden člověk, který může sedět nebo ležet. Teplota uvnitř iglú je až o 18 stupňů vyšší než aktuální venkovní teplota.

Přístřešek se vždy po zimě vydezinfikuje, složí a uskladní na další sezonu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru