Pokutu si při policejní akci vysloužil cyklista i chodci
ILUSTRAČNÍ FOTO: CC0
Most

Most – V uplynulém týdnu od čtvrtka do soboty proběhla na Mostecku krajská dopravní akce a policisté se zaměřili hlavně na chodce a cyklisty. Policisty bylo možné vidět jak na cyklostezkách v samotném městě, tak v okolních obcích.

 

Strážci zákona kontrolovali dodržování pravidel u těchto účastníků silničního provozu, ale také dohlíželi na povinnost nošení reflexních prvků na oděvu za snížené viditelnosti mimo obec," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger. Policisté pátrali také po hledaných osobách a vozidlech.

reflexní prvek 1

Hlídky provedly celkem 84 kontrol a zjistily 8 prohřešků, za které uložily pokuty ve výši 2 500 korun. S policisty se setkalo 39 cyklistů a jeden z nich odjel s blokovou pokutou za pětistovku. Dva chodci se dopustili dopravního přestupku a v chůzi pokračovali po zaplacení pokut v celkové výši 300 korun," doplnil mluvčí. Jeden z kontrolovaných motoristů měl svůj vůz v technicky nevyhovujícím stavu.

viditelnost reflexních prvků

 

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru