O poštu pacienti nemocnice přijdou definitivně. Naposledy bude otevřená 30. června
V mostecké nemocnici již na poště visí oznámení, že tato pobočka na konci měsíce zavírá. Foto: jip
Most

Most – Přestože vedení města Most usilovalo o převzetí pobočky pošty v mostecké nemocnice s tím, že ji bude provozovat ve formě Partner Plus, nakonec se i tato pobočka k poslednímu červnovému dni uzavře.

Před měsícem Marek Hrvol potvrdil, že s Českou poštou město jedná, protože o zachování této pobočky velmi stojí. „Nakonec jsme se rozhodli, že tuto službu nevyužijeme, a to z důvodu že původně prezentované podmínky se neustále navyšovaly o další náklady. Ukázalo se, že provoz by byl velmi neefektivní," uvedl pro Český rozhlas vysvětlení primátor Mostu Marek Hrvol.

V nemocnici již na poště visí plakát, který ukončení činnosti pošty oznamuje. Jedna ze zaměstnankyň bude pracovat na jiné pobočce pošty, druhá bude pracovat ve dvou pobočkách Česká pošta Partner v okolních obcích.

Oproti verzi Česká pošta Partner jsou náklady skutečně mnohem vyšší. Města, která by chtěla Poštu Partner Plus, budou muset platit pravidelně každý měsíc kromě platu pracovníka a nájmu prostor také režijní náklady. „Jedná se o IT podporu, o servis oblastní pobočky, pod kterou pošta Partner Plus patří, o zapojení do produktové a finanční logistiky České pošty nebo pravidelné školení personálu. Částka za tyto služby začíná na 25 900 korunách a její přesná výše se odvíjí od rozsahu podpory,“ vysvětlil mluvčí České pošty Ivo Vysoudil, když pošta zveřejnila, za jakých podmínek bude licence udělovat.

pošta nemocnice směrovka

Tento ukazatel v mostecké nemocnici již brzy přestane platit. Foto: Jitka Pavlíková

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru