Toto nejsou polštáře pro odpočinek obrů, ale hasební vaky. Rozmístí je v Českém Švýcarsku
Hasební vaky mají khaki barvu, aby byly v prostoru nenápadné. Jsou ošetřeny UV filtrem a vydrží mráz do -30 stupňů. Foto: HZS Ústeckého kraje
Most

Děčín – Na děčínském nábřeží se ve středu 21. června uskutečnila druhá zkouška speciálního vaku na hasební vodu, které mají být rozmístěny v Národním parku České Švýcarsko. V případě požáru budou využity jako jeden z prvních zdrojů hasební vody.

Vak pojme 50 tisíc litrů vody, což je zhruba pět automobilových cisteren. Správa parku rozmístí v příštím týdnu tři takové, každý vyšel cca na 100 tisíc korun. Když se vak naplní vodou, dosahuje jeho výška 140 cm. Na šířku má vak 6 x 8,5 m. 

Jeden z vaků hasiči umístí v Hřensku pod Stříbrné stěny, kde loni hořelo. Další bude v parku Dubák nedaleko Malé Pravčické brány a třetí u Richterovy boudy mezi obcemi Kyjov, Brtníky a Doubice.

V národním parku mají hasiči k dispozici dalších 15 zásobníků s vodou, a to na křižovatkách cest, každý z nich pojme cca 1 000 litrů vody.

hasební vaky 2

Ventily pro napouštění a vypouštění vody jsou umístěny nad hladinou vody, aby nezamrzaly. Foto: HZS Ústeckého kraje

Připomeňte si začátek jedné z nejhorších přírodních katastrov, ke které došlo před necelým rokem. 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru