VIDEO: Odstřel komína je symbolem konce doby uhelné v elektrárně Prunéřov
Foto: Oldřich Hájek
Most

Prunéřov – Už žádné uhlí, ale v budoucnu jen čistá energie. Po 56 letech nastane definitivní konec Elektrárny Prunéřov I. Její éru symbolicky zakončil odstřel největší dominanty – 200 metrů vysokého komína. Přinášíme vám z této události video.

Provoz Elektrárny Prunéřov I byl ukončen v rámci dekarbonizace a strategie VIZE 2030 - Čistá Energie Zítřka, deklarované Skupinou ČEZ, po třiapadesáti letech existence 30. června 2020. Něco starého končí, něco nového začíná. „Lokalita bude i nadále sloužit energetice, ale již zcela čisté a moderní. Lokalita může posloužit například projektu výstavby součástí bateriového řetězce, výstavbě plynového zdroje pro dodávku tepla či pro solární park,“ uvedl mluvčí společnosti ČEZ pro severozápad Ota Schnepp.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru