Na stavbě dálnice D7 u Chlumčan silničáři pokládají asfalt a dokončuje se těžba v zářezu
Foto: ŘSD Ústecký kraj
Most

Lounsko – Na stavbě “D7 Chlumčany, zkapacitnění” probíhají práce na celé délce trasy. Na začátku úseku ve směru od Prahy nyní probíhá pokládka asfaltových vrstev a napojení na stávající dálniční úsek. Do 30. června je zde proto na dálnici D7 od Panenského Týnce k Sulci obousměrný provoz v režimu 1+1 veden v jízdním pásu ve směru na Chomutov.

Na dalších úsecích probíhá např. pokládka konstrukčních vrstev, ohumusování, finální dotěžování v zářezu, drcení materiálu ze zářezu a zarovnávání svahu. Stavební práce kontinuálně probíhají na všech mostních objektech, přičemž na největším z nich, kterým most přes Smolnický potok o délce 180 m, se nyní pracuje na bednění a vázání výztuže.

Na konci úseku pak probíhá výstavba mimoúrovňové křižovatky Louny – východ, kde se provádí směrová a výšková úprava sjezdové a nájezdové větve ve směru na Prahu. Pro zde řidiče platí dopravní omezení, kdy je uzavřen sjezd Loun – východ na Prahu. Řidiči jedoucí z Loun sjedou na silnici I/7 směr Chomutov a na mimoúrovňové křižovatce Louny – západ přejedou do směru na Prahu. Pro nájezd od Chomutova do Loun je třeba využít sjezd ze silnice I/7 na mimoúrovňové křižovatce Louny – západ a pokračovat dále po dopravně značených objízdných trasách. Nájezd od Prahy do Loun a stávající provoz na silnici I/7 bude beze změn. Dopravní omezení bude platit do září.

Na stavbě 4,5 km dlouhé trasy pracuje přibližně 200 pracovníků a pohybuje se zde až 80 kusů techniky. Zprovoznění dálnice v částečném profilu s předpokládanou cenou 1,7 mld. Kč bez DPH plánujeme na konci tohoto roku, kompletní stavební práce ukončíme v srpnu 2024. Zhotovitelem stavby je společnost Metrostav Infrastructure a.s.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru