VIDEO: Psovodi si vybírali čtyřnohé parťáky. Štěňata z Ústeckého kraje budou sloužit v policejních řadách po celé republice
Foto: Irena Pilařová, tisková mluvčí Policejního prezidia ČR
Most

Ústecký kraj – Prackovicích nad Labem, sídle Chovatelské stanice Policie ČR, si ve středu policejní štěňátka plemen německý a belgický ovčák vybírala nového pána z řad policistů jednotlivých krajských ředitelství a cizinecké policie.

„Chovatelská stanice Policie ČR v Prackovicích nad Labem je respektovaným zařízením specializujícím se na chov a výcvik policejních psů. Ročně se zde narodí přibližně stovka štěňat, která jsou pečlivě vybírána a vychovávána, aby se stala společníky a pracovními partnery psovodů v různých policejních jednotkách," uvedla tisková mluvčí Policejního prezidia Hana Rubášová.

1807stenda2

Foto: Irena Pilařová, tisková mluvčí Policejního prezidia ČR

Policejní štěňata zatím prošla náročným výcvikem, který zahrnoval vysokou míru mazlení, socializace, překonávání plyšových soupeřů či zápolení se svými sourozenci. Nedílnou součástí jsou také hry s míčkem či pachové hry, které jsou pro policejní štěňata zábavné a motivující, zatímco současně pomáhají rozvíjet jejich schopnosti, vytrvalost a poslušnost.

Video ZDE.

1807stenda3

1807stenda4

Foto: Irena Pilařová, tisková mluvčí Policejního prezidia ČR

„Věříme, že tito pejsci spolu s jejich zkušenými psovody budou tvořit silný a efektivní tým. Přejeme všem pejskům a psovodům mnoho společných služebních let," dodala na závěr Hana Rubášová z Policejního prezidia.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru