OD SOUSEDŮ: OBRAZEM: Kriminalisté objevili v rodinném domě velkopěstírnu konopí. Pěstovaly se tu stovky rostlin
Ilustrační foto
Most

Proboštov – Velkopěstírnu marihuany odhalili kriminalisté z teplického toxi týmu. Na základě rozpracovaného šetření byla provedena domovní prohlídka v rodinném domě v obci Proboštov. Zde bylo zjištěno, že poznatky policistů nebyly liché. Ve speciálně upravených pěstebních prostorách, zde dvojice mužů pěstovala minimálně ve dvou cyklech rostlinu konopí.

Sofistikovanou technologií, kterou použili, se vypěstuje konopí s maximálním obsahem psychotropní látky – tetrahydrocannabinolu. Konopí pěstovali jak ve venkovním skleníku, kde již byly rostliny většího vzrůstu, tak i uvnitř domu, kde měli tzv. kolosea s menšími sazenicemi. Celkem kriminalisté zajistili přes 400 rostlin v různém stadiu vzrůstu, které poputují na expertizu. V domě byla nalezena na několika místech také sušina marihuany a různé chemikálie a vybavení pro pěstování, jako jsou ventilátory, váhy a pěstební nádoby.

1807konopikz2

Foto: Policie ČR

„Oba pěstitelé byli před započetím domovní prohlídky zadrženi a převezeni do policejní cely. Po zadokumentování celého skutku jim policejní komisař sdělil obvinění z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Vzhledem ke značnému rozsahu jim hrozí trest odnětí svobody na 2 léta až 10 let," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

1807konopikz3

Foto: Policie ČR

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru