Teenager zapálil v Mostě stanoviště kontejnerů! Hloupou zábavu ale rychle utnuli strážníci
Foto: MP Most
Most

Most - Z důvodu častých požárů travnatého porostu a kontejnerů monitorovali operátoři kamerového systému mostecké městské policie v posledních dnech kontejnerová stání a místa, kde byly požáry zaznamenány.

V neděli patnáct minut po půlnoci zaznamenal jeden z operátorů skupinu osob, která se pohybovala v blízkosti kontejnerů na komunální odpad. Jedna z osob poté přistoupila k plastovému kontejneru, o který byla opřená matrace, a tuto matraci zapálila. Když matrace začala hořet, skupina osob odcházela a operátor monitoroval jejich pohyb. Na místo byla okamžitě vyslána motohlídka strážníků a operační pracovník zároveň vyrozuměl hasičskou záchrannou službu.

"Strážníci na místě uhasili oheň vodou z kanystru, který vozí ve služebním vozidle, a opodál pak zajistili mladíka, který podle popisu operátora kamerového systému matraci zapálil. Šestnáctiletý mladík se strážníkům k činu na místě doznal. Mezitím se na místo dostavila posádka hasičského vozu, která matraci prolila vodou, aby zabránila dalšímu zahoření," uvedla mluvčí Městské policie Most Veronika Loucká.

Událost si se všemi poznatky a záznamem z kamery převzala Policie ČR k dalším úkonům. Úřední záznam z události byl také předán orgánu sociálně právní ochrany dětí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru