Horští záchranáři dokoupí baterie do přenosných defibrilátorů. Peníze jim dá Karlovarský kraj
Horští záchranáři při nácviku zásahu. Foto: Honza Kostík
Most

Krušné hory – Karlovarský kraj pravidelně podporuje Horskou službu ČR, stejně tak tomu bude i v letošním roce. Krajští radní se během svého zasedání shodli na poskytnutí individuální dotace ve výši 200 tisíc korun. Příspěvek bude využit na obnovu a doplnění zdravotního a dalšího vybavení nutného k výkonu činnosti horské služby.


„Pracovníci horské služby vytvářejí podmínky pro bezpečný pobyt návštěvníků v Krušných horách, poskytují první pomoc a zachraňují lidské životy. K tomu všemu potřebují kvalitní vybavení a techniku, které jim usnadní práci při nebezpečných zásazích v mnohdy těžko dostupném terénu. Ve výběru přístrojů či materiálů je nijak neomezujeme, záleží pouze na nich, jak s finančními prostředky naloží,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Horská služba plánuje peníze z dotace použít na nákup 6 kusů baterií AED Lifepak pro automatizovaný externí defibrilátor, který byl díky krajské podpoře pořízen vroce 2021. Zakoupeny budou také helmy se zástavbou pro letecké záchranáře a spotřební zdravotnický materiál používaný během každodenních činností horské služby.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru