Rekonstrukce na střední zdravotnické škole se prodražila o půl milionu. Co je v ní nového?
Na první pohled studenti nic nepoznají, přesto prošla část budovy obnovou za téměř 30 milionů korun. Foto: Krajský úřad Ústeckého kraje
Most

Most – Stejně jako mostecký magistrát investuje v průběhu prázdnin do rekonstrukcí svých školských zařízení, prochází obnovou i prostory škol, které zřizuje Ústecký kraj. V Mostě se tentokrát rekonstruovala elektroinstalace v budově Střední zdravotnické školy.

Částka za tuto obnovu se vyšplhala na 29,6 milionu korun včetně DPH, což je zhruba o půl milionu více, než byl rozpočet projektové dokumentace. „K navýšení došlo z důvodu úprav rozvodů elektroinstalace v souladu s požadavky realizace projektu Konektivita, která bude následovat. V rámci rekonstrukce byla provedena výměna veškeré silnoproudé a slaboproudé elektroinstalace, tedy rozvody, rozvaděče, zásuvky, vypínače, osvětlení, jednotný čas, elektronický zabezpečovací systém, kamerový systém, přístupový systém, uzemnění a hromosvod včetně souvisejících stavebních prací jako jsou nutné úpravy povrchů, zakrývání nábytku a jiného vybavení školy, výmalby, kompletní úklid pro zahájení nového školního roku, uvedla mluvčí krajského úřadu Magdalena Fraňková.

 

elektroinstalace SZŠ

V budově zdravotnické školy je kompletně nová elektroinstalace. Foto: Krajský úřad Ústeckého kraje

 

V celém Ústeckém kraji v průběhu letních prázdnin byly proinvestovány při opravách školy desítky milionů korun. „Ústecký kraj se snaží v letošním roce o rekonstrukci objektů několika školských zařízení. Pěkné a funkční zázemí je zásadní pro kvalitní vzdělávání našich dětí. Rekonstrukce také přispějí ke snížení nákladů na provoz budov. Ušetřené peníze bude možné dále využívat k dalšímu rozvoji krajských institucí, které slouží nejen dětem, ale i široké veřejnosti,“ přiblížil důvody investic Tomáš Rieger, radní pro oblast majetku a investic.

Například výměna oken a dveří na Gymnáziu a Střední průmyslové škole Duchcov patřila ke složitějším akcím. Budova školy je památkově chráněná, což vyžaduje složitější administrativu spojenou se stavebními zásahy. Nová okna a dveře svými rozměry odpovídají původním. Nová okna jsou však kastlového typu a jsou opatřena izolačním dvojsklem na vnějších křídlech, což přispěje ke snížení energetické náročnosti objektu. Celková výše investice činila 27,2 milionu korun.

 

Duchov

Výměna oken na budově Gymnázia a Střední průmyslové školy Duchcov. Foto: Krajský úřad Ústeckého kraje

 

O něco snazší bylo odizolování a oprava fasády budovy Dětského domova a Školní jídelny Tuchlov, která zahrnovala i sanační opatření. Investice 17,4 milionu korun přinese nejen energetickou úsporu, ale zejména významné zlepšení prostředí pro děti využívající toto zařízení.


„Už před létem se podařilo dokončit výměnu vnitřních instalací a rekonstrukci zdravotně technického zázemí na Střední škole obchodu, řemesel, služeb a Základní škole v Ústí nad Labem. V Ústí nad Labem také zdárně skončila oprava venkovních ploch a oplocení na Speciální základní škole, Mateřské škole a Praktické škole,“ doplnil Tomáš Rieger přehled investic.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru