Drzost zlodějů nemá hranic. Zloděj kradl v přítomnosti majitele chatky. Co radí policie?
Ilustrační foto
Most

Jirkov – Jirkovští policisté prověřují odcizení peněz z chatky, k němuž došlo v úterý odpoledne v zahradní kolonii Telčské údolí. Neznámý pachatel tam využil otevřené brány do kolonie a následně i zahradní branky a v klidu vstoupil nejdříve na cizí pozemek a poté i do neuzamčené chatky.

„Z odložené peněženky vybral hotovost ve výši 1 500 korun a utekl. Okradený muž byl přitom na své zahradě a o nezvaném návštěvníkovi neměl tušení. Že má v chatce návštěvu ho upozornil až soused, který muže zahlédl, avšak nenapadlo ho, že jde o zloděje," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská. Majitel se šel podívat, kdo že je u něho na návštěvě, ale uvnitř už nikdo nebyl a on měl z tašky povytaženou peněženku a v ní prázdno. Neznámý host byl již dávno pryč.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin porušování domovní svobody.
„V souvislosti s tímto případem znovu upozorňujeme, že zloděj může vaše obydlí či chatu navštívit i v době, kdy jste doma nebo právě třeba na zahradě. Zamykat se tedy rozhodně vyplatí i ve chvíli, kdy jste doma. Odcizit například peníze nebo jiné cennosti může být totiž otázkou několika vteřin," varuje policejní mluvčí Miroslava Glogovská a odkazuje na web, kde najdete rady, tipy a videa, jak svůj majetek ochránit, naleznete na stránkách Policie ČR.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru