Reprofoto video: ŘSD
Most

Hostomice – Při cestování mezi Teplicemi a Bílinou musí řidiči dbát zvýšené opatrnosti u Hostomic. Je zde zúžená vozovka a to z důvodu havárie svahu. K sesuvu došlo pravděpodobně z důvodu historické důlní činnosti. V roce 2022 došlo k monitoringu, který ovšem přítomnost důlního díla neprokázal.

„Původně vybudovaný monitoring dle ČGS dostatečně neprokázal příčinu sesuvu z důvodu existence starého důlního díla v těsné blízkosti komunikace a s chodbami pod jeho tělesem. Z toho důvodu se udělaly dva dodatečné hlubší, asi čtyřicetimetrové vrty. Jsem informován, že při provádění druhého vrtu byla skutečně zastižena kaverna," uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl s tím, že ukončení prací a další postup nelze v tuto chvíli předjímat, jelikož se jedná o technicky náročnou problematiku a současně bude nutné jednoznačně určit odpovědnou organizaci, která bude zajišťovat sanační a zabezpečovací práce.

Omezení v místech sesuvu tedy zůstane do doby, než budou známy přesnější informace.

Podle znalce v oboru silniční dopravy Richarda Topinky musí motoristé pochopit, že v tomto místě nelze dopravní omezení vyřešit rychle. Koncentrování dopravy jen do jednoho pruhu navíc znamená, že s ohledem na aktuální přetěžování komunikace i tato část bude muset projít průzkumem a případnou opravou.

Při jízdě po komunikaci I/13 musí řidiči počítat o něco dále také s dalším omezením v místě oprav mostu mezi Křemýží a Všechlapy, který vede přes komunikaci první třídy. „Řidič musí být obezřetný a musí si počínat velmi ohleduplně k ostatním účastníkům. To znamená nevynucovat si přednost a tak dále," dodal k situaci na silnici I/13 Richard Topinka.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru