Benefit se rodičům předává při slavnostním vítání občánků. Foto: město Most
Most

Most – Most od roku 2022 finančně podporuje rodiny nově narozených občánků města. Při splnění podmínek mají Mostečané nárok na dar v hodnotě 15 tisíc korun. Od ledna roku 2025 se příspěvek zvýší o dalších 5 tisíc korun.

„Rozhodli jsem se pro navýšení příspěvku, protože nám to umožní úprava zákona o dani z daru. Výše příspěvku v hodnotě 15 tisíc korun byla před dvěma roky zvolena takto, aby z daru rodiče nemuseli odvádět daň. Novela zákona hranici posouvá, a proto můžeme darovanou částku navýšit, aniž bychom rodiče zatížili daňovou povinností," vysvětlila náměstkyně primátora Markéta Stará.

V případě narození vícerčat mohou rodiče žádat benefit na každé dítě. Žadatelé, tedy rodiče dítěte, musí splnit několik podmínek. Jeden z rodičů musí mít minimálně rok před narozením dítěte trvalý pobyt v Mostě. Alespoň jeden z rodičů musí minimálně po dobu tří let před narozením dítěte být zaměstnán, podnikat, nebo se soustavně připravovat na budoucí povolání. Rodiče také nesmí mít vůči městu a jeho organizacím žádné dluhy. Kompletní znění podmínek najdete ZDE.

Pro letošní rok má město Most pro finanční benefit novorozencům zatím vyhrazenou částku 4 milionu korun. Dosud město obdrželo 75 žádostí, což představuje částku 1 125 000 korun. 

V roce 2022, kdy začalo finanční benefit vyplácet, o něj zažádalo 2019 rodičů, město tak vyplatilo 3 285 000 korun. O rok později přijalo město 208 žádostí a darovalo rodinám proto 3 120 000 korun.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru