Svatoantonínská slavnost v Lomu se uskutečnila předchozí víkend.
Most

Lom u Mostu – Vlnu zájmu vzbudil na sociálních sítích příspěvek bývalého vedení města Lom u Mostu z politického uskupení Severočeši. Ve středu se na jejich profilu na sociální síti Facebook objevil příspěvek, že se „nenažraný starosta“ nestyděl říct si o 120 tisíc korun jako odměnu za povedenou pouť. Ta se konala o víkendu, zasedání města v úterý.

Protože se zpráva o žádosti o odměnu velmi rychle říší a některé obyvatele „nadzvedla ze židle“, vyžádala si redakce zvukový záznam ze zasedání zastupitelů. Na něm nicméně opoziční zastupitelé vůbec nebyli. „I ze zvukového záznamu je patrné, že jsem o odměnu nežádal já, navrhoval ji Zdeněk Hába z důvodu, že jsem pro obec na konání různých kulturních akcí sehnal řadu finančních darů. Chtěli to navrhnout už v prosinci, tak jak je tomu v okolních městech každoročně. Dopředu jsem avizoval, že jsem v případě projednání tohoto bodu ve střetu zájmů a nebudu hlasovat,“ poznamenal současný starosta města Vladimír Urban. Hlasování se zdržela ještě další členka zastupitelstva a návrh na odměnu ve výši dvou platů tak nebyl přijat.

Tento příspěvek zveřejnili Severočeši - Lom ve středu, tedy den po zastupitelstvu, na jehož zasedání nepřišli. Reprofoto FB Severočeši - Lom

V politickém uskupení Severočeši v Lomu působí i bývalá starostka Kateřina Schwarzová. Ta však nepřijímá hovory. Z profilu uskupení není možné určit, kdo je autorem zavádějícího příspěvku. „Mrzí mě takové šíření lží, zvláště když si následně každý občan může přečíst zápis ze zastupitelstva a máme i zvukový záznam. Takového příspěvky zbytečně dělají ve městě zlou krev. Možná by stačilo, kdyby opoziční zastupitelé chodili na jednání, protože byli řádně zvoleni a je to jejich závazek vůči voličům. Pak by nemusely vznikat takového nepravdivé a pomlouvačné příspěvky,“ uzavřel Vladimír Urban.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru