Ilustrační foto
Most

Obrnice – Hospodaření obce Obrnice skončilo v roce 2023 s přebytkem 4,69 milionu korun po konsolidaci. Meziročně se tak podařilo zlepšit výsledek o 2,84 milionu korun. Závěrečný účet obce za loňský rok zastupitelé schválili na svém posledním jednáním před letními prázdninami.

Výsledek hospodaření ovlivnil zejména růst daňových i nedaňových příjmů. K 31. prosinci 2023 příjmy včetně financování dosáhly 82,759 milionu korun, výdaje pak 78,064 milionu korun.

Na dotacích obec inkasovala 6,559 milionu korun. „Nejvyšší částky představovaly příspěvky ministerstva průmyslu a obchodu na úhradu výměny svítidel veřejného osvětlení, ministerstva pro místní rozvoj na výstavbu nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Galaxie a tradičně ministerstva práce a sociálních věcí na úhrady mezd asistentů prevence kriminality,“ upřesnil obrnický starosta Stanislav Zaspal.

Rozpočet na letošní rok zastupitelé schválili jako schodkový s částkou 51,804 milionu korun na straně příjmů a 69,118 milionu korun ve výdajích. Do jeho konečné podoby se promítnou postupně přijatá rozpočtová opatření. V pořadí čtvrté, které zastupitelé schválili 26. června, předpokládá růst příjmů na 64,065 milionu korun, výdaje by pak měly dosáhnout 82,832 milionu korun.

Rozpočet zahrnuje provozní příjmy a provozní výdaje na zabezpečení řádného chodu obce při zajišťování plnění všech zákonných povinností. Obsahuje několik investičních záměrů, například opravu elektroinstalace v místní základně škole, opravu komunikace v Nádražní ulici nebo předfinancování přestavby nevyužívaného bytu školníka na družinu pro žáky školy.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru