V nejbližších dnech budou oblohu okupovat hlavně mraky. Ilustrační foto: CC0
Most

Mostecko – To je sešup, co? Sobota (29. června) dala mnohým zabrat. Co se týče Ústeckého kraje, tak hlavně lidem na Litoměřicku, kde bylo až 33,6 °C (v Doksanech). A co se týče ostatních krajů, tak hlavně lidem na Mělnicku, kde bylo až 34,8 °C (v Tuhani).

Trochu netradiční, slušně řečeno, byla i noc na neděli (30. června). Přiznejte se, kdo zatoužil po novém členu domácnosti, klimatizaci? Někdo takový by se určitě našel v Ústí nad Labem a ve Frýdlantu. Juju, přesně tak. V Ústeckém kraji bylo nejnižší minimum naměřeno v Ústí nad Labem, a sice 24,4 °C, a v České republice jako takové bylo nejnižší minimum naměřeno ve Frýdlantu, a sice 25,3 °C.

Fuj! Anebo mňam? Každému vyhovuje něco jiného...

Počasí se rozhodlo potěšit všechny zimomily. A proto stvořilo soustavu tlakových níží mezi Kanadou a Skandinávií a rozsáhlou tlakovou výši nad Atlantikem. Víme, jak funguje proudění vzduchu v atmosféře (respektive troposféře), a tak se nedivíme, že dorazil chladný vzduch z Atlantiku, který funguje jako klimatizace. Navíc stoprocentně zelená! Takhle se to dělá, darmožrouti z Bruselu! Hlavně, že se nám rozpouští papírová brčka a že při pití z PETky máme na frňáku víčko. Díky, borci.

Co říkají kompjůtry:

Úterý druhého: Minima 14 až 10 °C. Maxima 17 až 21 °C. Mraků celkem dost, srážek naopak.

Středa třetího: Minima 14 až 10 °C. Maxima 17 až 21 °C. Mraků hodně, ráno a večer lehce sprchne.

Čtvrtek čtvrtého: Minima 13 až 9 °C. Maxima 18 až 22 °C. Pořád mraky, s ojedinělými přeháňkami.

Jako vážně? Po víkendu, hned v pondělí 8. července, by se nejvyšší odpolední teploty měly pohybovat okolo 38 až 42 °C. Naštěstí ne tady, nýbrž v Řecku, Bulharsku, Rumunsku, Moldavsku a částečně na území Turecka, Ukrajiny a Ruska. Prostě kolem Černého moře. S tím, že mezi pátkem (5. července) a nedělí (7. července) přinejmenším jeden model počítá s nejvyššími odpoledními teplotami okolo 39 až 43 °C, ojediněle až 44 °C, a to na Ukrajině a v Rusku (v oblasti okolo Azovského moře). Drsné.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru