Nová stanoviště jsou i v okrajových částech Mostu. Foto: město Most
Most

Most – Když na začátku jara město Most oznámilo, že po městě budou rozmístěna sdílená kola, reakce byly různorodé. Většina lidí pochybovala, že se koncept v tomto severočeském městě ujme. Škarohlídi zatím ale mají smůlu, o sdílená kola je v Mostě obrovský zájem. Jen za červen došlo téměř k 12 tisícům výpůjček, to je téměř 400 výpůjček denně.

„Zájem nás těší, je tedy pravda, že je tendence využívat kola hlavně k cestě do spodní části města, ale společnost nextBike přišla s motivačním programem. Rozhodli jsme se navýšit počet kol o 40 kusů a rozšířit nabídku o nové místa, kde je možné kola odkládat a půjčovat si," uvedl už v červnu primátor Mostu Marek Hrvol. Jak slíbil, tak se  od pondělí 1. července stalo. Nová stanoviště jsou v okrajových částech města – v Čepirozích, Souši, Rudolicích, ale i ve Sportovní ulici přímo v Mostě.

Zájem o půjčování kol je tak enormní, že společnost zavedla dvousměnnou službu zaměstnanců, kteří se starají o rovnoměrné rozmístění kol po městě. I tak to ale nestačí, proto byl zaveden bonusový program. Jak vypadá ona zmíněná motivace? „Aplikace upozorní uživatele, že pokud odveze kolo od jezera Most na jiné stanoviště ve městě, bude mu na jeho konto připsán bonus deseti korun," vysvětlila mluvčí města Klára Vydrová.

V Mostě je nyní k dispozici 140 sdílených kol, prvních 15 minut se jejich uživatelé svezou zdarma. Od šestnácté minuty platí jezdec 25 korun za 30 minut jízdy. Je ale možné pořídit si i výhodné měsíční předplatné. Lidé poukazují na to, že jsou kola někdy odstavena mimo stanoviště. Na to systém pamatuje a těmto uživatelům je účtována pokuta 300 korun, pokud kolo odloží mimo oficiální stanoviště. 

Ještě jste jízdu na sdílených kolech nevyzkoušeli? Stačí si stáhnout zdarma aplikaci a zaregistrovat se ZDE. Aplikaci mohou její uživatelé využít ve všech městech, kde nextBike sdílená kola provozuje.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru